Šetkić poražen u finalu

Završen prvi ITF Futures turnir „Bosnalijek Cup 2010“

Šetkić poražen u finalu

M. Skaka

Danas je u Sarajevu završen ITF Futures turnir „Bosnalijek Cup 2010“, koji se igrao u velikoj dvorani „Mirza Delibašić“ Centra Skenderija, za nagradni fond 15.000 USD.

U finalnom meču su se sastali naš Aldin Šetkić (ATP, 390) i Poljak Dawid Olejniczak (ATP,  603).

Poljak je i u današnjem meču, koji je odigrao skoro bez greške pokazao odličnu igru i našem Aldinu nije ostavio nimalo šansi za bolji rezultat od 4:6, 5:7.

Iako nije pobijedio, Šetkić je ostvario izvrstan rezultat na ovom turniru koji će mu omogućiti pomak na ATP listi za više od 30 mjesta.

Danas je počeo i drugi u nizu ITF Futures turnira „Triglav BH Trophy“ koji se također igra u sportskoj dvorani „Mirza Delibašić“ u Centru Skenderija. Danas je na programu 1. kolo kvalifikacija u kome nastupa 8 naših igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.