Šetkić prošao, Ademović zaustavljen

Teniski turniri

Šetkić prošao, Ademović zaustavljen

Aldin Šetkić, najbolji bh. teniser, plasirao se u četvtfinale Challengera u Poprtugalu, u singlu i dublu.
Zbog kiše i pomjeranja satnice Šetkić je u jednom danu odigrao čak tri meča.
Prvo je nadigrao Holanđanina Justina Elevelda sa 6:3, 6:4, da bi se radovao i protiv Srbijanca Aleksandra Slovića kojeg je dobio rezultatom 6:4, 2:6 i 10:3.
Naredni protivnik našem igraču je Španac Cesar Ferrer-Victoria koji je svojevremeno bio 381. na ATP listi.

Upravo je Slović bio partner našem igraču u dubl-konkurenciji, a u 1. kolu poraženi su od Belgijanaca Deseina i Korneela Sandersa sa 6:1, 3:6 i 8:10.

Za razliku od Šetkića, Jasmin Ademović na juniorskom turniru 2. kategorije koji se održava u Luksemburgu nije imao mnogo sreće. U 2. kolu je poražen od drugog nositelja, Francuza Pierrea Huguesa Herberta, trenutno 54. na ljestvici ITF-a sa 5:7 i 4:6.

Ademović nije mogao dalje ni u paru sa Nijemcem Ralfom Steinbachom jer je  «naletio» na prve favorite turnira, Rusa Andreyja Kuznetsova i Italijana Francesca Piccoa. Iako su pružili sjajan otpor na kraju je bilo 6:7(4) i 4:6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije