Šetkić u četvrfinalu Challengera u Španiji

ATP Challenger u Segoviji

Šetkić u četvrfinalu Challengera u Španiji

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić plasirao se u četvrtfinale ATP Challengera u Španiji. 

On je u drugom kolu ATP Challengera u Segoviji bio bolji od brazilskog tenisera Andrea Ghema sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5 u meču koji je traja malo manje od sat i po vremena.

Šetkić je bolje ušao u meč, već u drugom gemu oduzeo servis protivniku i u narednom gemu potvrdio brejk, te došao do prednosti od 3:0. U nastavku seta bh. teniser je sigurnom igrom na svoj servis osvojio set sa 6:3. 

U drugom setu Šetkić prvi stiže do brejka u petom gemu (3:2). Međutim, Brazilac uzvraća istom mjerom u desetom gemu za 5:5, ali Ghema ne uspijeva potvrditi brejk u narednom gemu, pa je Šetkić došao na korak do pobjede. 

Bh. teniser je sigurno servirao i iskoristio prvu meč loptu. 

U četvrtfinalu Šetkić će igrati protiv pobjednika duela Berrettini - Bonzi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi