Šetkić u četvrtfinalu

Futures u Brčkom

Šetkić u četvrtfinalu

Aldin Šetkić, najbolji bosansko-hercegovački teniser, plasirao se u 2. kolo Futuresa u Brčkom koji se na zemljanim terenima igra za nagradni fond od 10.000 dolara.

Šetkić je u prvom kolu nadigrao kvalifikanta iz Slovenije Tomislava Ternara, sa identičnih - 6:3 i 6:3.

Naš teniser bio je uspješan i u dublu, gdje je sa Srbijancem Aleksandrom Slovićem (treći nositelji) izborio nastup u polufinalu pobjedom protiv njemačko-francuske kombinacije Dennis Bloemke/Thomas Cazes-Carrere, 6:2, 6:4.

Treba kazati da su svi nositelji (šest) stigli do četvrtfinala. Naš najbolji junior Mirza Bašić, koji je juče iznenadio 2. nositelja Antonija Šančića iz Hrvatske, protiv Ante Pavića (Hrv) nije imao dovoljno snage te je poražen sa 4:6 i 5:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti