Šetkić u četvrtfinalu
Šetkić osvaja važne bodove

Na Futuresu u Mostaru

Šetkić u četvrtfinalu

M. Maksimović

Aldin Šetkić, naš najbolje rangirani teniser, izborio je plasman u četvrtfinale, 15.000 dolara vrijednog
Futuresa u Mostaru. Šetkić je prošao među osam najboljih, dok su Ismar Gorčić i Tomislav Brkić poraženi.

Nakon što je eliminisao Petra Jelenića, u drugom kolu je Šetkić odigrao odličan meč protiv četvrtog nositelja Karima Maamouna iz Egipta, trenutačno 351. igrača na svijetu. Na kraju je naš teniser slavio u dva seta 7-5,6-4 pa će u četvrtfinalu pokušati osvetiti Tomislava Brkića kojeg je lako u dva seta eliminisao peti nositelj Nikola Mektić. Brkić je protiv Mektića uhvatio tek jedan gem.

Daleko najtežeg protivnika u drugom kolu je imao Ismar Gorčić koji je za protivnika imao drugog nositelja, Valeryja Rudneva. Gorčić je odigrao dobar meč, ali je mogao uz manje nervoze napraviti i nešto više od poraza (3)6-7,4-6. Ono što nije napravio u singlu, Ismar je napravio u paru sa Marinom Bradarićem iz Hrvatske. Oni su sa 6-3,7-6(3) pobjedili prve nositelje Matsukevicha i Ionitu, pa će za prolaz u finale igrati protiv hrvatske kombinacije Mislava Hizaka i Denija Zmaka. Ovaj je par je u četvrtfinalu nadigrao kombinaciju Šetkić/Sančić 6-1,6-1.

Na kraju je malo nedostajalo da imamo drugog tenisera u polufinalu parova, ali je Tomislav Brkić zajedno sa Marinom Draganjom poražen. Petrović i Zlatanović iz Srbije su bili bolji nakon velike borbe 4-6,6-3,(10-6).

Rezultati 2.kola:
Heider - Maurer (Aut,1) - Arsenije Zlatanović (Srb) 7-6(3),6-3
Ilija Vučić (Srb) - Marin Bradarić (Hrv) 6-4,3-6,6-3
Bastian Knittel (Nje,3) - Jiri Skoludik (Cze) 6-3,4-6,6-3
Victor Ionita (Rum,8) - Michael LInzer (Aut) 6-0,7-5
Nikola Mektić (Hrv,5) - Tomislav Brkić 6-1,6-0
Aldin Šetkić (BiH) - Karim Maamoun (Egy,4) 7-5,6-4
Marc Sieber (Nje,7) - Dušan Lajović (Srb) 7-6(9),6-3
Valery Rudnev (Rus,2) - Ismar Gorčić 7-6(3),6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.