Šetkić u finalu dubla

Futures u Brčkom

Šetkić u finalu dubla

Aldin Šetkić, naš najbolji teniser, nije se uspio plasirati u finale Futuresa u Brčkom, Prohema Open 2009, koji se na zemljanim terenima igra za nagradni fond od 10.000 dolara.

Njega je u polufinalu zaustavio njegov partner iz dubla, Srbijanac Aleksandar Slović, inače 4. nosilac. Rezultat pokazuje da je Aldin sjajno krenuo, a onda neobjašnjivo pao - 4:6, 6:0 i 6:2.

No, za razliku od singla, Šetkić je imao uspjeha u dublu. Bh. igrač i Slović su u dva tie-breaka nadigrali hrvatsku kombinaciju Mislav Hižak i Antonijo Šančić sa 7:6(3) i 7:6(4).

Ovo je Šetkiću i Sloviću četvrto finale u ovoj godini, a u dva su već slavili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti