Šetkićev plasman karijere
Aldin Šetkić, najbolji bh. teniser

Nova ATP lista

Šetkićev plasman karijere

Aldin Šetkić, najbolji bh. teniser, nalazi se na 462. poziciji nove ATP liste što je njegov ranking karijere.

Ovo je veliki uspjeh za bh. tenis, a nedavni rezultati juniora pokazuju da imamo svijetlu budućnost.

Kada je riječ o “Top- 5”, poredak je ostao isti.

Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray i Novak Đoković su najbolja četvorica, a jedinu promjenu u “Top-10” je kreirao Rus Nikolaj Davidenko koji je trijumfom u finalu Umaga preskočio Gillesa Simona na osmom mjestu.

Thomaz Bellucci je u Gstadu postao peti igrač u 2009. kojem je osvojena titula prva na Touru. Brazilac je samo tri pozicije slabiji (66.) od svog rankinga karijere, a Sam Querrey je nakon finala Newporta i Indianapolisa napokon osvojio naslov u finalu Los Angelesa i sada je na 26. mjestu.

ATP lista
1. Roger Federer (Švajcarska) 11.060, 2. Rafael Nadal (Španija) 9.285, 3. Andy Murray (Velika Britanija) 8.260, 4. Novak Đoković (Srbija) 7.380, 5. Andy Roddick (SAD) 5.470, 6. Juan Martin Del Potro (Argentina) 5.005, 7. Jo-Wilfred Tsonga (Francuska) 3.695, 8. Nikolaj Davidenko (Rusija) 3.525, 9. Gilles Simon (Francuska) 3.330, 10. Fedrasco Verdasco (Španija) 3.135…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.