Drama prvog dana Australian Opena: Šapovalov podivljao jer mu nisu dali da ide u WC

Drama prvog dana Australian Opena: Šapovalov podivljao jer mu nisu dali da ide u WC

Edmir Škorić

Kanadski teniser Denis Šapovalov pobijedio je Jannika Sinnera u jednom od najboljih mečeva na startu Australian Opena.

Šapovalov je Sinnera pobijedio nakon skoro četiri sata borbe i pet setova. Bilo je 3:6, 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Osim drame u samoj igri, četvrti set obilježila je jedna neobična situacija. Šapovalov je zamolio sudiju da mu dopusti da ode u WC, ali nije dobio dopuštenje.

Prethodno je Kanađanin zatražio pomoć od fizioterapeuta, pa mu sudija vjerojatno nije htio dati drugi odmor, ali teniseru se to nije svidjelo i počeo je vikati.

"Šta ako odem u toalet? Hoćete li me kazniti? Nije me briga. Ne mogu podnijeti, mokrit ću u gaćice. Morat ću urinirati ovdje na terenu, U bocu? Ne možete da zabranite teniserima da odu u WC", kazao je Šapovalov, koji je na kraju ipak otišao da obavi malu nuždu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi