Sharapova bez problema
Dugo čeka jedan dobar rezultat

Ruskinja se sprema za Wimbledon

Sharapova bez problema

M. Maksimović

Pet mečeva trećeg kola samo je kompletirano u četvrtak na WTA turniru u Birminghamu. Druga, treća i četvrta nositeljica su prošle dalje, dok je kvalifikantica Sesil Karatantcheva eliminisala Slovakinju Rybarikovu, desetu nositeljicu.

Maria Sharapova igra za sada odlično na ovom turniru,bez problema je prošla u četvrtfinale. Zemljakinja Alla Kudryavtseva je pružila nešto jači otpor samo u drugom setu.U četvrtfinalu je i Yanina Wickmayer iz Belgije. Ona je sa dva puta po 6-4 zaustavila iskusnu Tamarine Tanasugarn.
Od tri nositeljice koje su prošle dalje, najviše posla je imala Aravane Rezai Francuskinja protiv Mirjane Lučić. Makaranka je nekad bila u polufinalu Wimbledona, danas je prezadovoljna jer je upala među 200. najboljih. Nakon kvalifikacija, zapela je u trećem kolu, Rezai je bila prejaka 7-5,6-3.


Rezultati treće kolo:
Maria Sharapova (Rus,2) - Alla Kudryavtseva (Rus) 6-3,6-1
Yanina Wickmayer (Bel,3) - Tamarine Tanasugarn (Tha,14) 6-4,6-4
Aravane Rezai (Fra,4) - Mirjana Lučić (Hrv) 7-5,6-3
Sesil Karatantcheva (Kaz) - Magdalena Rybarikova (Svk,10) 6-2,6-7(3),6-2
Alison Riske (USA) - Anna Chakvetadze (RUS) 4-6,7-5,6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.