Sharapova i Azarenka u finalu

Bjeloruskinja stigla do omjera 22-0

Sharapova i Azarenka u finalu

M. Maksimović

Teniserke su u Indian Wellsu otišle korak dalje od tenisera, igrali su se mečevi polufinala. U finalu će igrati dvije najbolje teniserke svijeta.Victoria Azarenka i Marija Sharapova.

Azarenka je svoje četvrto finale ove godine izborila preko Angelique Kerber, teniserke iz Njemačke u dva seta, mada njemačka teniserka nije odigrala loše. Povela je Azarenka 2-0, ali je Kerber brzo uhvatila priključak,vratila se na 2-2.

Novi break prvi teniserka svijeta je napravila u devetom gemu. Povela je 5-4, gem kasnije i 1-0 u setovima. Drugi set kao da je bio repriza prvog. Prvih šest gemova, po dva breaka, a onda je Azarenka zaključila posao mini serijom 3-0 za 6-4,6-3.

Azarenka je tako upisala 22.uzastopnu pobjedu, te je tako stigla do druge najveće serije na početku godinu u istoriji tenisa. Azarenka je na 22-0, dok je Martina Hingis imala velikih 37-0.

Sharapova je uzela prvi set Ani Ivanović koja je nakon jednog odigranog gema u nastavku predala meč. već kod 5-4, Ivanovića je tražila pomoć fizioterapeuta. Nastavila je ali samo za kratko.Kod 30:0 u drugom gemu drugog seta, Ana je došla do svoje stolice i sjela. I tu je bio kraj. Povreda lijevog kuka je učinila svoje.


Rezultati polufinala:
Victoria Azarenka (Bje, 1) - Angelique Kerber (Nje, 18) 6-4, 6-3
Maria Sharapova (Rus, 2) - Ana Ivanović (Srb, 15) 6-4, 0-1, predaja Ivanović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.