Sharapova ide dalje, kraj za Suarez Navarro i Kerber

Treće kolo kod teniserki

Sharapova ide dalje, kraj za Suarez Navarro i Kerber

U konkurenciji teniserki treće kolo Grand Slam turnira donosi međusobne okršaje nositeljica. Tako su eliminisane u petak Carla Suarez Navarro i Angelique Kerber, teniserke koje su bile postavljene kao osma i jedanaesta nositeljica.

Flavia Pennetta je zaustavila Suarez Navarro i to u dva seta. U prvom punom preokreta, sačuvati vlastiti servis bio je glavni problem za obe teniserke. Navarro je četiri puta gubila svoj servis, Penetta tri puta, igralo se break na break. Na kraju je ipak Flavija uzela deveti gem koji je značio i kraj seta. Ista priča se nastavila i u drugom setu. U prva tri gema, tri breaka. Kod 4-4, Suarrez i sedmi put gubi servis, pa Pennetta sa 6-3, 6-4 ide u osminu finala.

Angelique Kerber nije uspjela dobiti niti jedan servis gemu trećem setu, pa je uprkos osvojenom prvom i breakom na otvaranju trećeg izgubila od Garbine Muguruze u tri seta 4-6, 6-2, 6-2.

Preokreta je bilo i u prvom setu dvoboja Sharapova - Stosur, ali je druga nositeljica izdržala. Preusdnim se pokazao break Sharapove za 5-3 u prvom i 4-3 u drugom setu.

Rezultati 3.kolo:
Ana Ivanović (Srb, 7) - Donna Vekić (Hrv) 6-0, 6-3
Ekaterina Makarova (Rus, 9) - Elena Vesnina (Rus) 6-2, 6-4
Elina Svitolina (Ukr, 19) - Annika Beck (Nje) 6-3, 2-6, 6-4
Alize Cornet (Fra,29) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrv) 4-6, 6-3, 7-5
Flavia Pennetta (Ita, 28) - Carla Suarez Navarro (Spa, 8) 6-3, 6-4   
Garbine Muguruza (Spa, 21) - Angelique Kerber (Nje, 11) 4-6, 6-2, 6-2
Lucie Safarova (Cze, 13) - Sabine Lisicki (Nje, 20) 6-3, 7-6(2)   
Maria Sharapova (Rus, 2) - Samantha Stosur (Aus, 26) 6-3, 6-4   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.