Sharapova izgubila, Azarenka predala, Petrova okrenula

Braniteljica naslova u polufinalu

Sharapova izgubila, Azarenka predala, Petrova okrenula

M. Maksimović

Poznati su polufinalni parovi na jakom, više od dva miliona vrijednog turnira u Tokyu.od tri teniserke koje su slavile na ovom turniru posljednje tri godine, ostala je samo treća nositeljica, Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Poljakinja je prošle godine u finalu nadigrala Ruskinju Zvonarevu u dva seta i sada ima priliku odbraniti naslov najbolje.Do sada je to za rukom na ovom turniru pošlo Manueli Maleevoj, Gabrieli Sabatini, Martini Hingis i Amerikanki Lindsay Davenport.

 

U četvrtfinalu je Radwanska u dva seta zaustavila pobjednicu iz 2010.godine, Dankinju Carolinu Wozniacki.Wozniacki je imala svoje prilike, ukupno sedam break lopti, ali je iskoristila samo dvije. Na drugoj strani, Radwanska je završila meč na 50 posto realizacije break prilika, pet do deset.

 

U prvom setu je Wozniacki dva puta izgubila svoj servis, u drugom tri.Dankinja je imala velikih problema sa drugim servisom, tačnije osvojenim poenima na drugi servis.

 

Sara Errani je imala veliku prednost protiv Nadije Petrove.Set i 4-1 u drugom setu, veliku priliku da napravi još jedan dobar rezultat ove sezone, ali je tu onda stala.Petrova je napravila preokret, dobila je drugi 7-5, treći 6-3.

 

Samantha Stosur je iskoristila tek petu meč loptu u meču sa Marijom Sharapovom. Australka je vodila 1-0, imala je 5-3 u drugom, ali je Sharapova izdražala do tie breaka.Tamo je Stosur slavila sa 12:10. 

Angelique Kerber je bez borbe stigla do polufinala.Prva nositeljica, Victoria Azarenka je odlučila predati meč zbog vrtoglavice i prije izlaska na teren.

 

Rezultati četvrtfinala:

Angelique Kerber (Nje,5) - Victoria Azarenka (Blr,1) predala Azarenka

Samantha Stosur (Aus,8) - Maria Sharapova (Rus,2) 6-4,7-6(10)

Agnieszka Radwanska (Pol,3) - Caroline Wozniacki (Dan,10) 6-4,6-3

Nadia Petrova (Rus,17) - Sara Errani (Ita,6) 3-6,7-5,6-3

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.