Sharapova lovi treći naslov
Sharapova u Birminghamu igra standarno dobro

Na turniru u Birminghamu

Sharapova lovi treći naslov

M. Maksimović


Prema očekivanju, u finalu 220.000 $ vrijednog WTA turnira u Birminghamu igrat će prva i druga nositeljica, Kineskinja Na Li i Ruskinja Marija Sharapova.I Li i Sharapova su bile favoritkinje u današnjim polufinalima, ali su obe morale zapeti, pobjedu izboriti kroz tri seta.

Sharpova je igrala protiv senzacije turnira, 19-godišnje Alison Riske, Amerikanke koja je na ovom turnir iz kvalifikacija stigla do polufinala. U polufinalu je uspjela uzeti set Sharapovoj, ali to je bilo sve, u trećem setu je osvojila gem.

Li Na je za protivnicu imala sve bolju Francuskinju Aravene Rezai koja se uspjela vratiti u drugom setu, ali je sve ostalo na tome.

Sharapova i Li su se do sada sastajale šest puta, Ruskinja vodi 5-1, a posljednji meč je lani u polufinalu ovog turnira dobila Kineskinja. Marija Sharapova na turniru u Birminghamu igra standardno dobro, ovdje je slavila dva puta, jednom je poražena u finalu.


Rezultati polufinala:
Li Na(Kin, 1) - Aravene Rezai (Fra, 4) 6-1,3-6,6-3,
Maria Sharapova (Rus, 2) - Alison Riske (SAD) 6-2,4-6,6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.