Sharapova nadigrala Ivanović u finalu Brisbanea

Više od dva i pol sata odličnog tenisa

Sharapova nadigrala Ivanović u finalu Brisbanea

U finalu WTA turnira u Brisbaneu, nakon velike borbe Maria Sharapova je po deseti put u karijeri savladala Anu Ivanović. Ovaj put je bilo 6-7(4), 6-3, 6-3 za 34. naslov u karijeri.

Finale je trajalo  više od dva i pol sata i publika je definitivno uživala. Puno preokreta, lijepih poena. Ruska teniserka je ovim trijumfom osvojila 195.026 dolara i 470 WTA bodova.

Prvi set je uzela Ivanovićeva iako je Sharapova imala break prednosti čak i dvije set lopte, ali je na kraju kroz tie break Ana stigla do prednosti. Za razliku od prvog, u drugom je Sharapova sa duplim breakom osigurala izjednačenje, a upravo je treći set ponudio najviše uzbuđenja.

Prvo je Sharapova ispustila 3-0, Ana je stigla do 3-4, ali je onda ponovo izgubila svoj servis, pa je treći break Ruskinje za 5-3 odlučio meč. Sharapova je imala više dvostrukih (9-4), Ana bolji postotak prvog servisa, Sharapova je uzela više na drugom.

Finale:
Maria Sharapova (Rus, 1) – Ana Ivanović (Srb, 2) 6-7 (4), 6-3, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.