Sharapova ponovo na terenu

Sharapova ponovo na terenu

Adnan Beganović

Ruska teniserka Maria Sharapova nakon pauze od šest mjeseci, slijedeće sedmice na turniru u Parizu vraća se na teniske terene.

Nekada prva tenisačica svijeta, Maria Sharapova, svoj posljednji meč odigrala je u avgustu prošle godine na turniru u Montrealu, gdje je predala meč zbog povrede ramena.

Iako se u prvi mah činilo da nije rijeć o težoj povredi, ova atraktivna teniserka morala je zbog bolova u ramenu šest mjeseci odsustvovati sa terena.

Na Guez Openu u Parizu nastupat će prvi put u karijeri, a povratak na terene biće u jakoj konkurenciji. Učešće na turniru u Parizu već su potvrdile Serena Villiams, Jelena Dementijeva i Alize Cornet.
Marija Sharapova je trenutno 17. na listi najboljih svjetskih teniserki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti