Sharapova preskače Hong Kong
Sharapova očekuje nastup na Australian Openu

Ruskinja još nije spremna

Sharapova preskače Hong Kong

M. Maksimović

Maria Sharapova je prošle godine u ovo vrijeme bila u top formi. Pripremala se za Australian Open koji je i osvojila. Osvojila je i Dohu odnosno Amelia Islandu, nakon čega je stigla povreda. U drugom dijelu sezone je odigrala tek tri meča.

Zbog povrede j dugo pauzirala, a tek je počela trenirati prije nekih 15- tak dana. Nedovoljno da bi
se pojavila turniru, bez obzira što se radi o egzibicionom turniru u Hong Kongu koji se igra od 7. do 10. januara.

 - Počela sam trenirati tek prije nekih 15- tak i nisam spremna za veća iskušenja. Dugo čekam povratak na teren i naravno da sam razočarana zbog toga što propuštam turnir koji bi mi poslužio kao provjera pred nastup na Australian Openu. Međutim, nisam smjela riskirati, u Melbourne stižem bez prave provjere - ističe Sharapova

Sharapova je 2008. godine osvojila Australian Open, nakon što je u finalu u dva seta pobjedila Anu Ivanović 7-5, 6-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.