Sharapova sredila Venus Williams, poraz Bartolli

Ana bolja od Jelene

Sharapova sredila Venus Williams, poraz Bartolli

M. Maksimović

Nekada su to bili mečevi vrijedni velikog finala, pravi okršaji, danas je situacija drugačija.Marija Sharapova je u vrhu, Venus je trenutačno 26.na WTA listi, ali je Ruskinja u boljoj formi.

Prvi set je bio jednosmjerna ulica, u drugom smo vidjeli nešto više borbe.Venus se vratila sa 5-1 na 5-3, ali svakako nije izbjegla jedan od težih poraza na Grand Slam turnirima.

 

Sa nestrpljenjem su ljubitelji tenisa očekivali meč između Agnieszke Radwanske i vrlo talentovane, mlade Britanke Heather Watson.Britanka se dobro držala u ranoj fazi meča, propustila je dvije break lopte, ali je iz gema u gem lagano padala, griješila pa je  Radwanska slavila sa čistih 6-3,6-1.Britanka je od osam iskoristila samo jednu break loptu, Poljakinja u ovoj godini još nije izgubila niti jedan set.

 

Ana Ivanović je imala 5-2 u prvom setu protiv Jelene Janković, međutim 22.nositeljica se vratila. Janković je sa breakom došla na 5-3, nanizala je 15 poena zaredom pa je meč bio na početku. U setu punom preokreta IVanovićeva je sa jednim breakom došla na korak do prvog seta. Gem kasnije je spašavala dvije break lopte, uspjela je i povela 1-0.U drugom setu je Ana sa breakom došla na 3-1, do kraja meča nije dozvolila niti jednu break priliku svojoj protivnici, posao je završila sa 6-3 u drugom.

 

Zanimljivo je bilo u meču Makarova - Bartoli.Francuskinja je dobila prvi setu u tie breaku, Ruskinja je preokretom izborila osminu finala.Francuskinja je sakupila čak 13 dvostrukih, ukupno 43 neforsirane pogreške. 

 

 

Rezultati 3.kolo:

Angelique Kerber (Nje,5) - Madison Keys (USA) 6-2,7-5   

Na Li )Kin,6) - Sorana Cirstea (Rum,27) 6-4,6-1

Maria Sharapova (Rus,2) - Venus Williams (USA,25) 6-,6-3 

Agnieszka Radwanska (Pol,4) - Heather Watson (VBR) 6-3,6-1 

Ana Ivanović  (Srb,13) - Jelena Janković (Srb,22) 7-5,6-3 

Ekatarina Makarova (Rus,19) - Marion Bartolli (Fra,11) 6-7(11), 6-3,6-4  

Julia Gorges (Nje,18)  - Jie Zheng (Kin) 6-3,1-6,7-5 

Kirsten Flipkens (Bel) - Valeria Savinykh (Rus) 6-2,4-6,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.