Sharapova u finalu Miamija

Još jedno finale, nakon Indian Wellsa

Sharapova u finalu Miamija

M. Maksimović

Maria Sharapova nastavlja sa dobrim igrama u ovom dijelu sezone. Nakon finala Indian Wellsa, večeras se plasirala u finale Miamija.U odličnom polufinalu, Sharapova ja slomila Carolinu Wozniacki 4-6,6-2,6-4.

Dankinja je u prvom setu napravila preokret.Sharapova je povela 4-1, ali je onda Wozniacki nanizala pet gemova u nizu za prvi set 4-6.Novu seriju je Sharapova napravila i u drugom setu. Ovaj put je sa 4-0, došla do 5-2 i stećenu prednost nije ispustila.

 

Dvostrukim breakom, Ruskinja je došla do velikih 5-2 u trećem, a onda je Woznaicki krenula u još jedan povratak, sličan onome u prvom setu.Došla je Wozniacki sa jednim breakom na 5-4, ali ovaj put Sharapova nije dozvolila preokret.Na svoj servis je iskoristila drugu meč loptu za krajnju pobjedu 4-6,6-2,6-4. Ovo je bio šesti međusobni duel ove dvije teniserke, četvrto slavlje Sharapove.

 

 

Polufinale:

Maria Sharapova (Rus,2) - Caroline Wozniacki (Dan,4) 4-6,6-2,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.