Sieber odbranio naslov pobjednika
Nijemac očito voli Mostar

Završen prvi od dva Futuresa u Mostaru

Sieber odbranio naslov pobjednika

M. Maksimović

Njemački teniser Marc Sieber odbranio je naslov pobjednika 15.000 dolara vrijednog Futuresa u Mostaru. Sieber je u finalu kao sedmi nositelj pobjedio zemljaka Bastiana Knittela 7-5,7-5.

Na Futuresu u Mostaru Siber je između ostalog pobjedio drugog nositelja Rusa Rudneva, Dušana Lajovića iz Srbije, Francuza Axela Michona te u polufinalu našeg Aldina Šetkića. Sieber je u Mostaru nastavio niz koji je počeo na Futuresu u Njemačkoj gdje je osvojio turnir uz pet pobjeda, a u finalu je savladao baš Bastiana Knittela 6-2, 6-4.Prošle godine je Sieber u finalu turnira u Mostaru savladao
Španca Gullerma Olasa 6-4,6-4. Pobjedom na Futuresu u Mostaru uz 18 bodova pripada i novčana nagrada u iznosu od 1950 dolara.

Rezultat finala:
Marc Sieber (Nje,7) - Bastian Knittel (Nje,3) 7-5,7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.