Sigurni Nadal i Federer
Popularni Rafa u četvrtfinalu

ATP Masters u Miamiju

Sigurni Nadal i Federer

Rafael Nadal i Roger Federer posljednji su učesnici četvrtfinala ATP Mastersa u Miamiju. Španac je u dva tie breaka, za dva sata i 43 minute igre, eliminisao 16. nositelja, Švajcarca Stanislasa Wawrinku.

U prvom setu nije bilo breaka, a u 13. igri bio je 7:2. U drugom uzbuđenja nije nedostajalo. Vodio je Wawrinka sa 4:2, ali je Nadal osvojio tri gema zaredom. Kod 4:5 Švajcarac je spasio četiri meč lopte, ali u drugom tie-breaku ipak priznao poraz.

Federer je na početku meča sa Dentom djelovao izgubljeno. Amerikanac ga je iznenadio ofanzivnom igrom, a kod rezultata 2:2 Švajcarac je na svoj servis spasio čak sedam break lopti. Gem je trajao oko 15-tak minuta, a na kraju je drugi teniser svijeta ipak došao do 3:2. Od tog trenutka se sve okrenulo u njegovu korist.
Nadal će u četvrtfinalu na Juana Martina Del Potra, dok će Federer na megdan Andyju Roddicku.

Rezultati
Rafael Nadal (Špa, 1) - Stanislas Wawrinka (Šva, 16) 7:6 (2), 7:6 (4), Roger Federer (Švicarska, 2) - Talyor Dent (SAD, Q) 6:3, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.