Sigurni Nadal i Murray
Nadal za sada bez većih problema

Dva favorita ukupno 18 neforsiranih pogrešaka

Sigurni Nadal i Murray

M. Maksimović

Dva velika favorita ovogodišnjeg Australian Opena, Rafael Nadal i Andy Murray nisu imali previše posla u trećem kolu.

Nadal je u posljednjem meču večeri pomeo Tommya Haasa 6-4, 6-2, 6-2. Rafa je dominirao u ovom meču, a podatak da je u cijelom meču napravio tek 8 neforsiranih pogrešeka, dovoljno govori o njegov dominaciji na terenu.

Andy Murray je imao tek nešto više posla protiv Jurgena Melzera u prvom setu. Austrijanac je izgubio prvi set 7-5, dok je u preostala dva uglavnom skupljao mrvice, ukupno tri gema u dva seta. Slično kao i Nadal, ni Murray nije previše griješio. Za 100 minuta igre napravio je deset neforsiranih pogrešaka.

Definitivno, meč dana su odigrali Fernando Gonzalez i Richard Gasquet. Francuz je uzeo dva seta za 63 minute, Gonzalez je sakupio šest gemova prije nego što je krenuo stazom pobjedničkog povratka. U trećem setu su obojica tenisera izgubila po dva puta svoj servis, a Čileanac je nakon dosta uzbuđenja uzeo set 12-10 u tie breaku. U četvrtom Gasquet nije imao šanse, nakon čega slijedi pet set dug skoro 90 minuta. Nakon pet spašenih break lopti, Gonzalez je u 22 gemu napravio break vrijedan još jedne pobjede u pet setova.

Rezultati 3. kola:
Andy Murray (VB, 4) - Jurgen Melzer (Aut, 31) 7-5,6-0,6-3,
Fernando Gonzalez (Čil, 13) - Richard Gasquet (Fra, 24) 3-6,3-6,7-6(10),6-2,12-10
Nadal (Španjolska, 1) - Haas (Njemačka) 6-4,6-2,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti