Simon nemoćan protiv Nadala

Španac u četvrtfinalu

Simon nemoćan protiv Nadala

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Riju nakon današnje pobjede prortiv Francza Gillesa Simona sa 2:0 u setovima.

U prvom setu viđeno je mnogo brejkova i preokreta rezultata. Prvi brejk je napravio Simon već u trećem gemu i poveo sa 2:1. Odmah nakon toga, Nadal uzvraća te uspjeva da preokrene rezultat na 4:2.

Ipak, Simon uspjeva odgovoriti istom mjerom i poravnati na 4:4 nakon čega se ušlo u nešto mirniji period. Obojica su osvojili naredna dva servis gema te se ušlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao Nadal koji je slavio sa 7:5 i poveo 1:0.

Gubitak prvog seta jako je teško pao Simonu koji je u nastavku meča igrao veoma loše. Na samom startu drugog seta izgubio je dva puta zarednom svoj servis i tada je bilo jasno da Nadal neće imati većih problema da meč privede kraju. Na kraju je u drugom setu slavio sa 6:3.

Španac će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Belluci-Goffin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi