Simon posljednji polufinalist u Marseilleu

Simon bolji od Chardyja

Simon posljednji polufinalist u Marseilleu

Edmir Škorić

Gilles Simon posljednji je polufinalist ATP turnira u Marseilleu.

Gilles je u četvrtfinalu turnira koji se igra na tvrdoj podlozi eliminisao svog sunarodnjaka Jeremyja Chardyja.

Sedamnaesti igrač svijeta je prvi set dobio sa 7:5. Chardy je krenuo brejkom u drugom gemu, vodio je 4:1, ali je Simon u sedmom gemu uzvratio brejk, a u 11. gemu stigao i do drugog brejka, te na kraju poveo sa 1:0.

Drugi set je bio još neizvjesniji. Chardy opet prvi radi brejk, dolazi do 3:1 prednosti u drugom setu, ali je Simon već u narednom gemu odgovorio istom mjerom.

Do kraja seta obojica tenisera su bili sigurni pri svom servisu, da bi u tajbrejku Simon bio nešto uspješniji. 

Simon će u polufinalu igrati protiv Sergeja Stakhovskog, koji je iznenadio Stanislasa Wawrinku. U drugom polufinalu se sastaju Gael Monfils i Robert Bautista.  Ti dueli na programu su u subotu (sutra).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.