Simon sigurnom igrom u četvrtfinale

ATP turnir u Estorilu

Simon sigurnom igrom u četvrtfinale

Na turniru u Estorilu poznati su svi učesnici četvrtfinala. Prvi nositelj Gilles Simon ostvario je sigurnu pobjedu protiv Fabija Fogninija. Za plasman među osam Francuzu je trebalo samo dva seta. Bilo je 6:0 i 7:5, a naredni rival biće mu Albert Montanes.

Španac je dominantnom igrom izbacio 112. igrača svijeta Simona Greula (6:2, 6:2) i pokušaće smanjiti negativan omjer u međusobnim omjerima sa Simonom.

Najveće iznenađenje dana priredio je osmi nositelj Florent Serra koji je sa 6:3, 1:6, 6:3 eliminisao nepostavljenog Argentinca Juana Monaca.
Na putu do polufinala protivnik će mu biti James Blake. Amerikanac je sa 7:6 (6) i 6:2 pobijedio Marca Gicquela iz Francuske.

Rezultati
Simon (Francuska, 1, WC) - Fognini (Italija) 6:0, 7:5, Montanes (Španija, 7) - Greul (Njemačka) 6:2, 6:2, Serra (Francuska, 8) - Monaco (Argentina) 6:3, 1:6, 6:3, Blake (SAD, 4) - Gicquel (Francuska) 7:6 (6), 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti