Simona Halep do naslova i u Moskvi

Peta titula ove sezone

Simona Halep do naslova i u Moskvi

Simona Halep definitivno ove godine igra svoj najbolji tenis u karijeri. Nakon Nürnberga, 's-Hertogenboscha, Budapešte i New Havena, rumunska teniserka je osvojila i peti naslov danas u Moskvi.

U finalu je Halep bila bolja od iskusne Samanthe Stosur u dva seta 7-6(1), 6-2. Prvi set je odlučen u tie breaku iako je Halep imala čak 12 break lopti. Stosur je spasila njih 11, ali na kraju nije imala šanse u tie breaku. U drugom setu je Stosur uzela servis svojoj protivnici ali Halep se vrlo brzo vratila te je sa četiri vezena gema stigla osigurala put prema petom naslovu. Sa 70 osvojenih bodova Halep će se sutra na novoj WTA rang listi probiti do 14.mjesta što je njen najbolji ranking u karijeri, ujedno i najbolji jedne teniserke iz Rumunije.

Finale:
Simona Halep (Rum,5) - Samantha Stosur (Aus,7) 7-6(1), 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.