Simona Halep očitala lekciju Sereni Williams i za samo 56 minuta stigla do naslova
Halep je bila ubjedljiva danas

Rumunka je odigrala savršen meč

Simona Halep očitala lekciju Sereni Williams i za samo 56 minuta stigla do naslova

S. Pašalić

Simona Halep nova je osvajačica Wimbleddona.

Rumunka je u finalu bila bolja od Serene Williams sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

Halep je sjajno ušla u meč i bila je sigurna na svom servisu, ali je i uspijavala vraćati skoro sve što je Amerikanka odigravala pa je za samo 11 minuta povela sa 4:0.

Serena je nakon toga uspjela dobiti svoj prvi gem, ali je sedma teniserka svijeta uspjela privesti set kraju i osvojiti ga sa 6:2.

U drugom setu je Serena Williams bolje krenula i držala se do 2:2, ali je onda Halep uzela break i potvrdila ga, te povela sa 4:2.

Nakon toga je uslijedio još jedan break i Halep je servirala za meč. Rumunka je bila jako sigurna na svom servisu i nije dopustila Amerikanki da osvoji niti jedan poen i na kraju je i ovaj set dobila sa 6:2 i nakon samo 56 minuta igre uspjela stići do naslova.

Promo

Top Komentari

niko nikovic
Uljepšala si mi vikend, neka si krmaču oderala
1 5
Saimai1316
Fakat bezveze finale,kolko god je halep bila dobra,tolko je serena samu sebe pobijedila,mislim da u cijeloj karijeri nije imala tolko gresaka kolko danas u ovom finalu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi