Simona Halep odustala od Roland Garrosa

Zbog povrede

Simona Halep odustala od Roland Garrosa

Edmir Škorić

Rumunska teniserka Simona Halep neće nastupiti na Roland Garrosu.

Nekada prva igračica svijeta zbog povrede propušta turnir koji se igra od 30. maja do 12. juna i koji je već osvajala 2018. godine.

Ona je povredu lista lijeve noge zadobila u Rimu na meču protiv Angelique Kerber. Nakon toga se vratila u Rumuniju na rehabilitaciju, nadala se da može da bude spremna do Pariza, ali na kraju je saopštila da neće igrati na drugom GS sezone.

"Teška srca objavljujem da neću igrati ove godine na Rolan Garrosu. Nažalost, mom listu je potrebno više vremena da se oporavi, a vremena do turnira nema dovoljno. Povlačenje sa grend slema je protiv svih mojih uvjerenja, ali mislim da sam donijela pravu odluku. Pomisao da neću biti u Parizu me ispunjava tugom, ali koncentrisaću se na oporavak, ostaću pozitivna i vratiću se na teren kada to bude bilo sigurno. Stižem na Rolan Garros 2022. godine", poručila je Simona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi