Sjajna Muguruza u finalu Roland Garrosa

Španjolka nastavila sa odličnim partijama

Sjajna Muguruza u finalu Roland Garrosa

Garbina Muguruza prva je finalistkinja ovogodišnjeg Roland Garrosa.

Španska teniserka danas je slavila protiv Australijanke Samanthe Stosur (6:2, 6:4), tako da će u borbi za prvi Grand Slam u karijeri igrati protiv Amerikanke Serene Williams.

Muguruza je odlično ušla u meč, pa je nakon četiri odigrana gema imala ubjedljivu prednost od 4:0. Prekinula je nakon toga Stosur veliku seriju Španjolke, ali nije uspjela ni jednog trenutka da ugrozi servis četvrte teniserke svijeta.

U sjajnom ritmu nastavila je Muguruza i u drugom setu. Prvi gem donosi novi brejk španske teniserke, a naredni i potvrdu stečene prednosti. Nakon velike borbe u trećem gemu, Stosur je ipak došla do smanjenja zaostatka. Australijanka se nije na tome zaustavila, naprotiv, veoma agresivnom igrom 24. igračica svijeta uspjela je da poravna rezultat (2:2). Činilo se u tim trenucima da je Stosur uhvatila korak za protivnicom, ali u nastavku ponovo posustaje i do kraja meča osvaja samo dva gema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi