Sjajna Williams u četvrtfinalu US Opena

Sjajna Williams u četvrtfinalu US Opena

D. Rakanović

Američka teniserka Venus Williams plasirala se u četvrtfinale US Opena. 

Ona je u osmini finala noćas savladala špansku teniserku Carlu Suarez-Navarro sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:1.

Amerikanka je dobro počela meč i već na startu oduzea servis protivnici. Španska teniserka u šestom gemu uspijeva uzvratiti istom mjerom i izjednačiti na 3:3. Međutim, u narednom gemu Suarez-Navarro ne uspijeva potvrditi break. Williams u slijedećem gemu sigurnim servisom dolazi nadomak osvajanja seta, da bi potom ponovo napravila break za vodstvo u setovima. 

Na startu drugog seta španska teniserka je napravila dupli break i stigla do prednosti od 3:0. Do kraja seta stečenu prednost je uspjela sačuvati i odvela meč u odlučujući set. 

U trećem setu Williams sjajnom igrom tri puta oduzela servis protivnici za prolaz među osam najboljih. 

Williams će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice duela Mugurusa - Kvitova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi