Sjajni Amer izjednačio na 2:2
Bravo Amere

Džumhur igra peti meč

Sjajni Amer izjednačio na 2:2

M. Maksimović

Ono što smo tražili, to smo i dobili. Znali smo da Amer mora odigrati najbolji meč sezone protiv Frederika Nielsena i to se dogodilo. Amer je odigrao na vrhunskom nivou i najboljeg domaćeg igrača je sredio u tri seta 7-6 (5),7-5,6-3 za izjednačenje ukupnog rezultata meča Danska - BiH 2:2.

Na početku meča, Amer je imao problema sa servisom, spašavao je break lopte u trećem i petom gemu, ali kako je meč odmicao Amerov servis je bio sve bolji, neš teniser je bio sve sigurniji. U prvom setu nismo vidjeli niti jedan break, odluka je pala u tie breaku.

Amer je vodio 2-1, 4-3, Nielsen 3-2 i 5-4, a onda je Nielsen posrnuo na 12 poenu, na svom servisu i Amer je poveo 1-0. Nielsen je u problema na početku drugog, Amer vodi 3-0 sa breakom, ali se Danac vraća dva gema kasnije. Nielsen se do kraja vratio u set, Amer spašava 30:40 u sedmom gemu. Drugi set opat ulazi u neizvjesnu fazu, break smo ''namirisali'' u desetom gemu, Nielsen je ostao u životu nakon 15:30. Osjećaj nas nije prevario, kod 6-5, u 12.gemu Nielsen je na 0:40, Amer ne popušta i to je 7-5 za velikih 2:0.

Došao je treći set, malo su se i sudije probudile, pa Nielsen ima vjetar u leđa. Dvije sporne lopte, Amer gubi svoj servis. Spornih lopti ima i u drugom gemu, ali se Amer ne predaje, vraća servis. Na kraju će se pokazati da je upravo gem za 1-1 bio presudan, jer je Nielsen uzdrman. Prilika za nokaut dolazi u osmom gemu trećeg, Amer je poveo 5-3. Gem kasnije, sve je bilo gotovo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.