Sjajni Khachanov iznenadio konkurenciju i osvojio turnir u Marseilleu

U finalu slavio protiv Pouillea

Sjajni Khachanov iznenadio konkurenciju i osvojio turnir u Marseilleu

Ruski teniser Karen Khachanov osvojio je ATP turnir iz serije 250 koji se ovih dana igrao u Marseilleu nakon što je u finalu porazio domaćeg tenisera Lucasa Pouillea sa 2:1 u setovima. 

Ruski teniser je odigrao sjajan turnir, a na putu do finala porazio je tenisere poput Mische Zvereva, Juliena Bennetaua i Thomasa Berdycha.

Kada je u pitanju finalni meč Khachanov je prvi set osvojio nakon što je napravio dva brejka i protivniku dopustio jedan. Na kraju je bilo 7:5.

U drugom setu viđen je samo jedan brejk koji je otišao na stranu francuskog tenisera. Pouille je osvojio taj set sa 6:3 i otišlo se u odlučujući set.

Tamo je bilo izjednačeno sve do dvanaestog gejma, kada su gledatelji umjesto taj brejka poslije vidjeli brejk i dobijen meč za Khachanova koji je slavio sa 7:5. Meč je na kraju trajao deset minuta manje od dva sata.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi