Sjajni nastupi Eme Burgić u SAD-u

Sjajni nastupi Eme Burgić u SAD-u

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovačka teniserka, Ema Burgić, plasirala se u polufinale ITF turnira u američkom Austinu nakon što je savladala treću nositeljicu Japanku Miyu Kato sa 2:0 po setovima 6:3 i 7:6.

Burgićev je odlično odigrala cijeli meč, te je na kraju zasluženo savladala favorizovanu Japanku.

Prvi set je bez puno problema dobila sa 6:3, dok je u drugom setu viđenja mnogo veća borba. Ušlo se u tie-break , gdje je naša teniserka odigrala jako dobro, te je i drugi set riješila u svoju korist sa 7:6 za ukupnu pobjedu od 2:0.

Burgićeva će na turniru u Austinu igrati i finale doublea gdje je u paru sa američkom teniserkom Blair Shankle u polufinalu savladala sa 2:1 po setovima 5:7, 6:4 i 10:4, američki double Harkins-Scanadls.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.