Sjajni Tsonga izborio finale turnira u Beču
Foto: EPA

Francuz savladao Kohlschreibera

Sjajni Tsonga izborio finale turnira u Beču

Jo-Wilfired Tsonga se uspio plasirati u finale ATP turnira u Beču nakon što je u zanimljivom polufinalu savladao Philippa Kohlschreibera rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5.

U prvom setu se gledao izuzetno zanimljiv i neizvjestan meč. Tsonga je izgubio servis u petom gemu, ali je u narednom uspio napraviti brejk i "vratiti stvari na početak". 

Nakon toga su oba tenisera uspješno branila svoje servise, pa se otišlo u tie-break. U tie-breaku je uspješniji bio Tsonga (7:4) i riješio prvi set u svoju korist.

I drugi set je donio veliku borbu. Ključan je bio 11 gem, u kojem je Tsonga uspio napraviti brejk, a potom i riješiti drugi set u svoju korist i slaviti pobjedu.

Tsonga će u finalu ATP turnira u Beču odmjeriti snage sa 25. teniserom svijeta, sunarodnjakom, Lucasom Pouilleom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi