Skandal u najavi: Tamnoputi Amerikanac optužio sunarodnjaka za rasizam

Donald Young se požalio na Twitteru

Skandal u najavi: Tamnoputi Amerikanac optužio sunarodnjaka za rasizam

Američki teniser Donald Young je putem svog Twittera optužio sunarodnjaka Ryana Harrisona za rasizam tokom njihovog posljednjeg duela.

Young i Harrison sastali su se u prvom kolu ATP turnira u New Yorku i Harrison je slavio sa 2:0, ali nije se sve završilo na terenu.

Nakon završetka meča, tamnoputi Donald Young je optužio svog protivnika da ga je vrijeđao na rasističkoj osnovi, ali brzo je dobio i odgovor.

"Šokiran sam i razočaran time što sam čuo usred meča Ryane, kako se zaista osjećaš zbog toga što sam tamnoputi teniser. Mislio sam da je ovo džentlmenski sport”, napisao je Young na Twitteru.

"Optužbe koje je iznio Donald vezi s našim mečom apsolutno su netačne. Ekstremno sam razočaran da neko može tako reagovati poslije izgubljenog meča. Svaki video ili snimka oslobodit će me optužbi, a ja sve pozivam koji imaju valjane resurse da to ispitaju", odgovorio je Harrison.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije