Slika Ivaniševića i navijačice sa četničkom kokardom?

Goran je ipak ispao gospodin

Slika Ivaniševića i navijačice sa četničkom kokardom?

Najbolji hrvatski teniser svih vremena Goran Ivanišević izazvao je veliku pažnju navijača na Australian Openu, ali i buru negodovanja u svojoj zemlji.

Na mjestu gdje se promoviše prvi Grand Slam sezone Ivanišević je ljubazno dijelio autograme i slikao se s brojnim fanovima i slučajnim prolaznicima, među kojima je bila i očito velika navijačica srbijanskog tenisera Novaka Đokovića.

Nepoznata navijačica, od glave do pete opremljena srbijanskim nacionalnim, ali čini se i četničkim simbolima. Pored ofarbanog lica na glavi ima i četničku kokardu s lobanjom i noževima.

Ivanišević joj je naravno udovoljio i to sa smijehom na licu, iako je početkom 90-tih imao popriličnih problema dok je u Australiji nastupao s maramom na glavi u bojama hrvatskog grba i borio se za "hrvatsku stvar". Još tada su mu neke ekstremne grupe srpske dijaspore u Australiji prijetile čak i smrću.

Neki će vjerovatno ovu sliku nazvati kontroverznom, možda će neki olako povlačiti i negativne komentare, ali Ivanišević sigurno nije bio svjestan kakav grb dama nosi na glavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.