Slomljeni reket Serene Williams prodat za 21.000 dolara

Iz susreta s Naomi Osakom

Slomljeni reket Serene Williams prodat za 21.000 dolara

A. Čaušević

Reket kojeg je Serea Williams slomila tokom poraza u finalu US Opena protiv Naomi Osake je prodat za skoro 21.000 dolara. 

Williams je reket nakon meča poklonila sakupljaču loptica Justinu Arrington-Holmesu. Vjeruje se da je ovaj student kasnije prodao reket trgovcu za 500 dolara.

Američki mediji tvrde da je trgovac na aukciji na kojoj je zlatna medalja Jessea Owensa sa Olimpijskih igara 1936. godine prodata za 615.000 dolara, uspio prodati reket za 20.910 dolara.

Finale iz 2018. godine ostat će upamćeno i po Sereninoj svađi sa glavnim sudijom meča Carlosom Ramosom nakon što je moža i najbolja teniserka svih vremena dobila opomenu zbog zabranjenog "coachinga".

Serena nije shvatila da je opomenuta pa je zatim nakon gubitka svog servisa razbila reket, Ramos joj je tada izrekao i drugu opomenu što je Amerikanku koštalo gubitka poena.

Kada se vratila na teren rečeno joj je da je izgubila poen pa je uslijedila žestoka rasprava sa Ramosom polije čeka je kažnjena s oduzimanjem gamea.

Inače, Osaka je taj meč dobila sa 6:2 i 6:4. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi