Slovakinja prvi put
Magdalena Rybarikova

Na turniru u Birminghamu slavila 13. noisteljica

Slovakinja prvi put

M. Maksimović

Slovakinja Magdalena Rybarikova je na travi Birminghama stigla do prvog WTA naslova u karijeri.
U finalu je Rybarikova savladala četvrtu nositeljicu, Kineskinju Na Li u dva seta 6-0,7-6(2).

Rybarikova je manirom iskusne igračice u prvom setu pomela Kineskinju izgubivši tek 11 poena. Na Li je čak tri puta gubila svoj servis.  Drugi set, a ujedno i meč je riješen u tie breaku. Obe teniserke su čvrsto držale svoj servis, ali je u tie breaku Li uhvatila dva poena.

Rybarikova je tako ponovila rezultat Katerine Bondarenk koja je lani upravo u Birminghamu stigla do svog prvog turnira u karijeri.Kineskinja Na Li je nakon današnjeg poraza ostala na dva osvojena turnira, 2004. u Guangzhouu i lani u australskom Gold Coastu.

Rezultat finala:
Magdalena Rybarikova (Slk, 13) - Na Li (Kin, 4) 6-0,7-6(2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.