Snažan otpor Brkića, ali ipak poraz od Gonzaleza

Kvalifikacije za ATP u Istanbulu

Snažan otpor Brkića, ali ipak poraz od Gonzaleza

Bh. teniser Tomislav Brkić poražen je danas u prvom kolu kvalifikacija za ATP turnir koji se igra u Istanbulu.

Brkić je nakon velike borbe doživio eliminaciju sa turnira, a krivac za to je Maximo Gonzalez (ATP 137.) koji je slavio sa 2:1 u setovima.

Brkić je loše otvorio meč i Gonzalez je na startu poveo sa 2:0, ali se naš teniser brzo vratio i do kraja seta viđena je ravnopravna borba u kojoj su oba tenisera bila vrlo sigurna na svoj servis. Pobjednika prvog seta odlučivao je tie-break, u kojem je uspješniji bio Brkić koji je u njemu slavio sa 7:3 i poveo sa 1:0.

Brkić je na otvaranju drugog seta napravio brejk i poveo sa 2:0, a potom i 3:1, pa se tada činilo da je naš teniser blizu pobjede i velikog iznenađenja. Ipak, Gonzalez je ušao u veliku seriju i osvojio pet narednih gemova te drugi set riješio u svoju korist sa 6:3.

U odlučujućem, trećem setu Argentinac je napravio brejk u petom gemu, koji je do kraja uspio sačuvati i doći do osvajanja seta (6:4) i konačnog trijumfa.

ATP Istanbul, kvalifikacije:

Brkić - Gonzalez 1:2 (7:6, 3:6, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi