Sock ne može protiv Fedexa
Foto: EPA

Federer krenuo pobjedom

Sock ne može protiv Fedexa

M. Šljivak

Roger Federer pobijedio je Amerikanca Jacka Socka u 1. kolu grupe B završnog Mastersa sezone u Londonu. Švicarac je slavio sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:6 (7-4).

Loše je Sock ušao u ovaj meč. Federer mu je već u prvom gemu napravio break kojeg do kraja nije ispuštao. Oba tenisera su do kraja seta bila veoma sigurna na servisu, ali je Fedex odradio dovoljno za osvajanje prvog seta sa 6:4 i vodstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set također donosi jako dobar tenis. Ovog puta nekoliko break šansi sa obje strane nije iskorišteno i pobjednik ovog dijela igre odlučen je u tie-breaku.

Tamo se bolje snalazi Federer. Uspio je da slomi otpor američkog tenisera i da dođe do pobjede na otvaranju turnira.

U drugom meču grupe B večeras se sastaju Marin Čilić i Alex Zverev, dok su susretu grupe A na rasporedu sutra.

ATP London, 1. kolo, grupa B:

Federer - Sock 2:0 (6:4, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi