Söderling opet bolji od Nadala
Robin Söderling

Rezerva do iznenađenja

Söderling opet bolji od Nadala

M. Maksimović

Jučer je mirisalo na iznenađenje, danas se dogodilo. Robin Söderling priredio je prvo pravo iznenađenje u Londonu pobjedivši Rafaela Nadala u dva seta, 6-4,6-4. Söderling je uskočio na turnir kao prva rezerva za Andy Roddicka i svoju priliku je iskoristio.

Šveđanin je na početku dao do znanja Rafi, da će biti tvrd orah. prva tri gema otišla su na stranu Söderlinga, jeda break i čistih 3-0, ali Nadal je Nadal, može se vratiti i kada ne igra najbolje. Vratio je break, vratio se na 3-3. Međutim tu nije kraj problema za Nadala.Prvo je u osmom gemu spasio 0:30, ali gem kasnije se nije izvukao iako je imao loptu za 5-5.
Nadal je izgubio prvi set, ali je krenuo puno bolje u drugom. Söderling ne posustaje, odmah uspijeva vratiti izgubljeni servis. Nadal je ponovo blizu, u petom gemu koji je trajao čak 12 minuta, Söderling se izvukao. Odluka pada u 10 gemu. Kod 5-4 Rafa je spasio jednu meč loptu, drugu nije i Söderling se uključio ravnopravno u borbu za polufinale. Nakon Rolland Garrosa, opet je Šveđanin bio koban po Nadala.
Barclays ATP World Tour Finals:
Prvo kolo grupa B:

Robin Söderling (Šve) - Rafael Nadal (Špa) 6-4, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije