Soderling ostao u igri
Soderling je na omjeru 1-1

Šveđanin pobjedio Ferrera

Soderling ostao u igri

M. Maksimović

Robin Soderling je ostao u igri za polufinale. U meču drugog kola grupe B, Šveđanin je sa dva puta po 7-5 pobjedio Davida Ferrera koji je nakon ovog poraza ostao bez polufinala.

Za pobjedu je Soderling zabio 12 aseva, na prvom servisu je uzeo 80 posto poena,iskoristio je tri break lopte, od devet, dok je Ferrer imao maksimalnu realizaciju break prilika.Jedini break je napravio u devetom gemu drugog seta.

Robin Soderling je protiv Davida Ferrera do Londona imao omjer 8-4, ali je igrao protiv tenisera koji ga je pobjedio dva puta u posljednja tri meča, posljednji put ne tako davno u Valenciji, u tri seta. Za razliku od tog, u ovom meču Ferrer nije imao prave prilike. Soderling je od početka počeo stvarati pritisak, break lopte su stigle kod 3-2 u šestom gemu, nije ih iskoristio, ali jeste u 12.gemu. Nakon šeste break lopte poveo je 1-0 u setovima.

Kada je Soderling napravio break za 4-2 u drugom setu, odnosno kada je poveo gem kasnije sa velikih 5-2 mnogi su očekivali brzi kraj. Međutim, kod 5-3 na servisu Soderlinga, Ferrer pravi break, vraća se u život. Španac je uzeo tri gema zaredom, Soderling je uz dosta problema uzeo servis gem za 6-5, ali Ferrer nije izdržao.U 12.gemu drugog seta na devetoj break lopti, treći put gubi svoj servis i ostaje bez polufinala.

Grupa B, drugo kolo:
Robin Soderling (Šve,5) - David Ferrer (Špa,7) 7-5,7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.