Söderling: Ovo je bio užas
Šveđanin nije krio razočarenje

Nakon poraza u prvom kolu AO

Söderling: Ovo je bio užas

M. Maksimović

Drugi dan prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena ponudio je jedno veliko iznenađenje, poraz 8.nositelja Robina Söderlinga. Šveđanin je osmi na svijetu, iza sebe je ostavio sjajnu 2009.godinu, u novu 2010.nije krenuo na najbolji način, od Australian Opena je očekivao puno.

Na kraju se pojavio 113. igrač svijeta Španac Marcel Granollers koji je kreirao senzaciju. Robin je imao problema sa povredom lakta, u Kooyongu je predao na turniru, možda nije najspremniji stigao u Melbourne, ali je protiv Španca imao 2-0 u setovima, pa još 3-1 u četvrtom, ali se Granollers vratio, u petom je bilo 6-2. Veliki broj Šveđana je ostao razočaran, baš kao i Söderling.

''Ovo je bio užas, ne znam šta mi se dogodilo. Odigrao sam dobro prva dva seta, ali se kasnije sve raspalo.Puno sam očekivao od Australian Opena, a ispalo je ovako loše. Ne znam šta bih uradio u ovom trenutku, možda negdje pobjegao ? Ovo je sigurno jedan od mojih najlošijih mečeva u karijeri, razočaran sam i opšte ne razmišljam o nekom drugom turniru, ne znam gdje bih mogao zaigrati'' pričao je utučeni Šveđanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.