Šok na Wimbledonu: Darcis izbacio Nadala

Nadal ispao

Šok na Wimbledonu: Darcis izbacio Nadala

Midhat Šljivak

Španski teniser i jedan od favorita na Wimbledonu Rafael Nadal, poražen je u 1. kolu od Belgijanca Stevea Darcisa sa 3:0 po setovima 7:6, 7:6, 6:4.

Prvi set je donio dosta uzbzdljiv meč sa nekoliko propuštenih break prilika na obje strane. Prvi oduzeti servis imao je Darcis u 11 gemu, ali je potom Nadal uzvratio, te se ušlo u tie-brak prvog seta.  U tie-breaku se bolje snašao Belgijanac, te je poveo sa 1:0 u setovima.

Sličan tenis je viđen i u drugom setu. Oba tenisera su čuvala svoj servis sve do 11 gema kada je Nadal došao do break poena. Iako je imao servis za pobjedu, Nadal ga nije iskoristio, pa je Darcis uzvratio oduzimanjem servisa, pa se ponovo ušlo u tie-break. Ponovo je belgijski teniser bolje odigrai tie-break, te je došao do osvajanj i drugog seta sa 7:6.

Darcis je i treći set otvorio breakom, a nije dozvoljavao Nadalu da ozbiljnije ugrozi njegov srevis sve do osmog gema, kada je Španac imao priliku za break. Ipak, Darcis se odbranio, te je došao do vodstva od 5:3.

Nadal je potom dobio gem na svoj servis, a isto je učinio i Darcis, koji je tako osvojio treći set sa 6:4, te je došao do velike pobjede u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.