Šoše: Pokazali smo da možemo
Davis Cup reprezentacija BiH

Nakon još jedne velike pobjede u Davis Cup

Šoše: Pokazali smo da možemo

M. Maksimović

Malo koja reprezentativna selekcija u BiH se može pohvaliti kontinuitetom dobrih rezultata, kao recimo Davis Cup selekcija naše zemlje koja je od 2009.godine poražena dva puta.Jednom u III grupi i prošle godine jednom u II grupi.

Računajući posljednji susret protiv Estonije, od 2009.godine smo na omjeru 8-2, međutim ono što je puno važnije od trenutačnog omjera, jeste činjenica da smo drugu godinu zaredom kandidati za ulazak u I grupu i to sa igračima od kojih je najbolje rangiran Amer Delić drži 246.mjesto na ATP rang listi.

Ono što posebno raduje, jeste činjenica da smo po prvi put u našoj zemlji uspješno organizovali jedan meč koji niti po čemu nije zaostajao za recimo mečevima I grupe.Jedan od najzaslužnijih za organizaciju je svakako direktor saveza Zlatko Šoše koji nakon nekoliko sedmica ubitačnog ritma napokon polako dolazi '' do zraka''.

''Nije bilo lako, ali smo uspjeli i svi smo prezadovoljni, gosti posebno, a najvažnije je mišljenje supervizora Massima Morellija koji je također prezadovoljan.Čekali smo priliku i pokazali smo da možemo na najvišem nivou organizovati jedan meč Davis Cupa.Svi koji prate tenis znaju šta smo morali uraditi, a naravno da je zadovoljstvo veće uz pobjedu.Hvala svim ljudima, posebno našim sponzorima koji su nam pomogli, a čini mi se država i ljudi u ovoj državi nisu ni svjesni koliko je ovo bio važan sportski događaj, ali valjda će se stvari početi mijenjati nakon ove pobjede. Iako ima relativno dosta vremena do narednog meča, vrlo brzo bi smo mogli dobiti informacije iz Danske o tome gdje će se igrati meč, na kojoj podlozi, nakon čega polako počinju pripreme za naredno gostovanje'' kaže Šoše

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.