Španac sa više pobjeda od Nadala

Osvojio ukupno devet turnira

Španac sa više pobjeda od Nadala

Momak se zove Pablo Carreno Busta i trenutačno je 64. na ATP rang listi. U sezonu je krenuo sa 715. pozicije i za godinu dana se spustio za 651 mjesto.

U jednom trenutku je ovaj mladi Španac nanizao 39 pobjeda u 77 dana.Ukupno je ove godine osvojio sedam futuresa i dva challengera. Na ATP turnirima najbolji posao je napravio u Oeirasu kada se probio čak do polufinala. Na kraju je u 2013.godini na svom kontu imao 92 pobjede, čak 17 više od Rafaela Nadala. Šira javnost je ovog tenisera upoznala na Roland Garrosu, tamo je poražen u prvom kolu od Federera u tri seta 6-2, 6-2, 6-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.