Španci razbijaju Francuze

Polufinale Davis Cupa

Španci razbijaju Francuze

Španija je mnogo lakše nego što se očekivalo povela sa 2:0 protiv Francuske u polufinalu Davis Cupa.

Rafael Nadal je savladao Richarda Gasqueta sa 3:0 prepustivši mu samo 4 gema (6:3, 6:0, 6.1). Tek nešto bolje je prošao Gilles Simon koji je protiv Davida Ferrera uzeo šest gemova (1:6, 4:6, 1:6). Španci su već na pragu šestog finala od 2000, a ne treba zaboraviti da kao domaćini nisu izgubili od 1999. Sutra je igra parova u kojo će se Lopezu i Verdascu suprostaviti Tsonga i Llodra. Treba još istaći da je Nadal pobijedio Gasqueta u svih deset međusobnih susreta.


Argentina u drugom polufinalu vodi protiv Srbije sa 1:0 i to nakon trijumfa Davida Nalbandiana nad Viktorom Troickim od 3:1 (6:4, 4:6, 6.2, 6:3) dok trenutno igraju Janko Tipsarević i Del Potro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.