Španija maksimalno prvog dana protiv Amerikanaca

Almagro osvojio drugi bod

Španija maksimalno prvog dana protiv Amerikanaca

M. Maksimović

Španija vodi 2:0 protiv Sjedinjenih Američkih Država u Gijonu.Prema očekivanju, iako su Amerikanci bili maksimalno neugodan protivnik. Sam Querrey je pao u četiri seta, John Inser u teških pet.Drugi bod, možda i presudan u ovom polufinalu za Španiju je osvojio Nicolas Almagro.

Nakon velike borbe, Almagro je slavio u pet setova, po setovima 6-4,4-6,6-4,3-6,7-5, u meču koji je trajao četiri sata i 16 minuta.Isner je zabio 24 asa ali je sakupio čak 95 neforsiranih pogrešaka.Imao je šest break lopti, dvije je iskoristio. Dvije koje nije petom gemu petog dugo će pamtiti.

 

Almagro u završnici nije riskirao, uglavnom je forsirao izmjene sa osnovne linije. Isner je griješio, promašio je neke lake voleje, koje bi vjerovatno pogodio da je imao više snage.Meč lopte je spašavao zahvaljujući servisu, spasio je tri, četvrtu nije uspio.

 

Almagro je napravio čak devet dvostrukih, puno manje, 52 neforsirane pogreške, ukupno je imao 19 break lopti, tri su bile dovoljne za veliku pobjedu.

 

Španija - SAD 2:0 

David Ferrer - Sam Querrey 3-1 (4-6,6-2,6-2,6-4)

Nicolas Almagro - John Isner 3-2 (6-4,4-6,6-4,3-6,7-5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti