Španija u finalu

Četvrtu put u zadnjih pet godina

Španija u finalu

M. Maksimović

Španija će drugu godinu zaredom igrati u finalu Davis Cupa, četvrti putu posljednjih pet godina.Treći odlučujući bod protiv Amerikanaca osvojio je David Ferrer.Ferrer je u četiri seta slomio otpor Johna Isnera.

John Isner je dobio prvi set u tie breaku, nakon što je nadoknadio zaostatak od 3-1 sa početka meča.Međutim, kako je meč odmicao, Isner igra je polako padala, pogotovo u završnici trećeg i u četvrtom setu.

 

Ferrer je baš kao i u prvom setu odmah na početku drugog napravio break, ali je ovaj put kod 4-1 još jednom uzeo servis Amerikancu.Isner je vratio jedan break, to je bilo premalo. Break u sedmom gemu trećeg je definitino prelomio meč. Ferrer je poveo 5-3, vrlo brzo i 2-1 u setovima.

 

Četvrti je rekli bi smo bio samo formalnost.Ferrer je dva puta uzeo servis Isneru koji je probao da se vrati u četvrtom gemu, nije išlo. Baš kao i u petak, kada je bilo najpotrebnije, Isner je ostao snage, koncetracije, promašio je par čistih poena i Ferrer nije propustio priliku. 

 

Omjer winnera je bio 51 - 35 u korist Isnera, Ferrer je napravio 32 neforsirane pogreške, Isner čak 70.Španija je dva puta pobjedila Argentinu u finalu, jednom Češku, večeras će znati protiv koga igra ponovo.

 

Svjetska grupa:

Španija - SAD 3:1

David Ferrer - John Isner 6-7(3),6-3,6-4,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.