Spin 2012 pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine

Spin 2012 pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Stonoteniserski klub Spin 2012 osvojio je pehar namjenjen pobjedniku Kupa BiH. Predvođeni nepirkosnovenom Eminom Hadžiahmetović članice ovog kluba u Vitezu su pokazale da su bez konkurencije u našoj zemlji.

U polufinalu Spin 2012 je bio bolji od ekipe Bugojna (3:0), a u finalu su stonoteniserke Spida pobijedile Prijedor rezultatom 3-1. Pored Emine na završnici Kupa BiH boje Spina 2012 branile su i njena sestra i trener Amela Hadžiahmetović - Mujezinović i Ajla Kovač. Na ovom uspjehu članicama je čestitao i stonoteniserski as Dragutin Šurbek.

"Ovo je samo posljednji uspjeh u nizu. Naravno da nam je drago što smo najbolji u državi. Spin je bez konkurencije kod stonoteniserki. U klubu okupljamo veliki broj talentovane djece i ovi uspjesi su im najbolji podstrek za dalji rad. Naravno naadamo se da ovo sve neće proći nezapaženo i da ćemo dobiti adekvatnu pomoć nadležnih institucija. Emina je nedavno osvojila petu uzastopna titulu u konkurenciji seniorki, a i na “ITTF French global  junior protouru" u Francuskoj plasirala se među 32 najbolje igračice na svijetu", kaže Amela Hadžiahmetović - Mujezinović. 

Stonoteniserski klub Spin 2012 iz Sarajeva, koji su osnovale sestre Amela Hadžiahmetović-Mujezinović i Emina Hadžiahmetović i u svom prvom zvaničnom nastupu izborio je plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.