Sportski duh je živ: Pamtit ćemo ime Jacka Stocka!

Svaka čast, majstore

Sportski duh je živ: Pamtit ćemo ime Jacka Stocka!

Američki teniser Jack Sock možda ne spada u red najboljih igrača na svijetu, ali je svojim potezom u duelu protiv mnogo poznatijeg Leightona Hewitta pokazao da je jedan od najvećih tenisera današnjice.

Ne, nije Sock napravio neku akrobaciju i osvojio poen o kojem bi pisali sportski mediji. Sock je napravio jedan divan, ljudski potez kojim je pokazao da je sportski duh još uvijek živ.

U momentima kada se 'lomio' prvi set, Sock je imao prednost rezultatom 5:4, ali je na servisu bio Australac. Hewitt je imao 30:00 i odservirao je jedan udarac uz samu liniju, a sudac je uzviknuo 'fault'.

Uslijedio je pomalo neobičan potez Socka, koji je odmah sugerirao i sucu i Hewittu da je loptica dotakla liniju, te da poen treba pripasti njegovom protivniku. Australac je ostao u čudu, a Sock ga je doslovno natjerao da zatraži challenge.

Grafički prikaz je potvrdio da je Sock bio u pravu, poen je pripao Hewittu, a Amerikanac je oduševio svijet. Svaka čast!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije